Top

Hoe houdt u uw ski’s en snowboard in de beste conditie?

Bent u een echte liefhebber van wintersport? Zorg er dan voor dat uw ski’s en snowboard in goede conditie blijven. Zo heeft u extra lang plezier van de wintersportspullen. U verkleint bovendien de kans op ongelukken als u uw spullen goed onderhoud. Hieronder vindt u een aantal handige tips voor het onderhoud van je ski’s, snowboard en andere wintersportspullen.

Verzorg de ski’s zowel voor als na het skiën. Als u uw skispullen voor lange tijd opslaat kan er namelijk roest of schimmelvorming ontstaan. De ski’s zouden hierdoor kunnen beschadigen.

Checklist onderhoud ski´s voor de wintersportvakantie

1. De ski’s slijpen

Heeft u na de wintersportvakantie weinig onderhoud meer gepleegd aan de ski’s? Begin dan met het slijpen van de staalkanten van de ski’s. De staalkanten van de ski’s zorgen voor een goede houvast op een helling en dragen bij aan een goede sturing. Door (harde) sneeuw worden de staalkanten bot. Zo zou volgens onderzoek van de ANWB na twee weken wintersportvakantie slechts 40% van de oorspronkelijke scherpte over zijn.

2. De ski’s waxen

Na het slijpen van de ski’s is het tijd om de ski’s en/of het snowboard te waxen. Wees hierbij niet te zuinig en breng gerust een royale waslaag aan. U bepaalt zelf of u koude of warme skiwas wilt gebruiken. Vergeet dit onderdeel absoluut niet, waxen is namelijk zeer belangrijk als u uw wintersportspullen in goede conditie wilt behouden.

Checklist onderhoud ski´s na de wintersportvakantie

1. Droogmaken van de skispullen

Na de wintersport heeft u misschien de neiging om al uw spullen direct op te bergen. Het is echter erg belangrijk om de spullen eerst goed droog te maken. Zo voorkomt u schimmel, vocht en roestvorming op de ski’s, snowboard en in de wintersportkleding.

2. Ski’s en snowboard slijpen en waxen

Bespaar uzelf werk vlak voor de wintersportvakantie én behoud de spullen in optimale conditie door de ski’s en snowboard direct te slijpen en te waxen.

Na het onderhouden van de wintersportspullen, kunt u ze opbergen. Zorg altijd voor een droge opbergruimte. Zo voorkomt u schimmel en roestvorming. Houd er rekening mee dat zowel de schuur als de garage vaak vochtig zijn in de winter. Kies dus liever voor een andere ruimte.

Een geschikte ruimte is de zolder of een andere kamer binnenshuis. Helaas nemen wintersportspullen veel ruimte in beslag. Zo is het verstandig om de ski’s los van elkaar op te bergen. Zo voorkom je spanning op de ski’s waardoor deze kunnen gaan vervormen. Daarnaast heeft u waarschijnlijk nog een hoop andere (grote) spullen zoals een dakkoffer en skikleding die u moet opbergen.

Heeft u te weinig ruimte in huis? Overweeg dan om een externe opslagruimte te huren. Hier weet u zeker dat uw wintersportspullen in een goed geconditioneerde en verwarmde ruimte staan. U houdt in huis bovendien voldoende ruimte over voor spullen die u dagelijks gebruikt.  Huur online een opslagruimte tegen de beste prijs in Almere, Amerongen, Amsterdam, Utrecht, Veenendaal of Zoetermeer. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Kom dan langs op onze locatie of neem vrijblijvend contact op met het team van Opslagman.

Met bovenstaande tips houdt u uw wintersportspullen in topconditie. U glijdt hierdoor soepel door de sneeuw én houdt voldoende ruimte in huis voor andere spullen!

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.