Top

Huren opslagruimte bij overlijden dierbare

Als een dierbare in je directe omgeving komt te overlijden, is dit meestal een grote klap en het begin van een hele zware tijd. Naast de vele emoties die erbij komen kijken, moet je ineens ook van alles regelen. Afgezien van de begrafenis en alle regelzaken voor de dienst, wordt ook de erfenis verdeeld op basis van het testament. Mocht de persoon die overleden is alleen wonen, dan moeten er ook beslissingen gemaakt worden over de inboedel en het al dan niet opzeggen van de huur.

Opzeggen van de huur

Wees je ervan bewust dat het niet verplicht is om direct na overlijden de huur op te zeggen. Je kunt je dus eerst richten op de begrafenis: de rest komt later. Volgens de wet heb je zes maanden om de huur op te zeggen. De opzegtermijn van één maand blijft hierbij van kracht. Om kosten te besparen is het wellicht het overwegen waard om niet te lang te wachten met het opzeggen van de huur. De huur moet namelijk elke maand worden voldaan. De kosten van de huur komen voor rekening van de nabestaande(n).

Voorinspectie door woningbouwvereniging

Huren opslagruimte bij overlijden dierbare

Neem contact op met de woningbouwvereniging en laat alles zwart op wit zetten als je overgaat tot het opzeggen van de huur. Voordat de huur wordt opgezegd, controleert de woningbouwvereniging de woning middels een voorinspectie. Hiermee controleert de woningbouw of de woning in de oorspronkelijke staat wordt opgeleverd. Zijn er bijvoorbeeld tussenwanden geplaatst of herstelwerkzaamheden nodig, dan komen deze voor rekening van de nabestaande(n). Aan het einde van de inspectie krijg je een overzicht van alle werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen (indien dit van toepassing is op jouw situatie). Het maken van een afspraak voor een voorinspectie is niet gelijk aan het opzeggen van de huur. Wees je daarvan goed bewust.

Opslagruimte huren om dierbare spullen (tijdelijk) op te slaan

Is de erfenis verdeeld, maar wonen de nabestaanden niet bij elkaar op de hoek? Dan kun je bij Opslagman een (tijdelijke) opslagruimte huren om alle spullen op te slaan. Naast onze centrale locaties in het midden van het land (waaronder Utrecht en Veenendaal), staan wij garant voor een discrete en veilige opslagruimte voor de waardevolle spullen van de overledene. De opslagruimtes van Opslagman zijn droog, verwarmd en worden dag en nacht beveiligd. Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.