Top

Laat de kamer(s) in huis optisch groter lijken met deze 4 tips

Woonkamer optisch groter laten lijken

Nu de zomer voorbij is, spenderen we weer meer tijd binnenshuis. Vaak is er dan ook meer behoefte aan verandering. Wilt u uw huis optisch groter laten lijken? Met onze tips is dit zo gefixt, zonder grote bouwklussen!

 1. Lichte kleuren in het interieur toepassen
  Lichte kleuren reflecteren daglicht, waardoor de ruimte optisch groter lijkt. Zo weerkaatst het zonlicht op een lichte vloer beter dan op een donkere vloer. Desalniettemin kan ook een donkere vloer een ruimte groter doen laten ogen, in combinatie met lichte muren en een licht plafond lijkt de kamer dan breder.
 2. Slimme richting van de vloer bepalen
  Bij een kleine woonkamer kan het helpen om de vloerplanken in de lengte aan te brengen. Hierdoor lijkt de ruimte optisch langer. Ook een visgraat vloer wordt vaak zodanig gelegd dat ze in de lengte van de kamer wijzen. Betreft het een woning met meer smalle ruimtes? Dan kan het slim zijn om de planken in de breedte te leggen. Liever geen PVC- of houten vloer? Een gietvloer is een uitstekend alternatief om de ruimte alsnog groter te laten ogen.
 3. Maak gebruik van het daglicht
  Een lichte vloer weerkaatst zonlicht dus beter, maar er zijn nog meer manieren om slimmer gebruik te maken van het daglicht. Zo maakt een dakraam veel verschil! Hierdoor valt er extra licht binnen en kan dit in combinatie met het juiste interieur een mooi effecte geven.
 4. Benuttig de muren optimaal
  Veel spullen bergen we op in kasten. Maar zo’n kast neemt veel ruimte in beslag. Maak slimmer gebruik van de ruimte die u heeft, door plankjes op te hangen aan de muren. Dit geeft de kamer niet alleen een leuke uitstraling, maar is ook ideaal om spullen zoals boeken, accessoires, servies e.d. op te plaatsen. 

Opslagruimte huren

Wilt u toch grote(re) spullen niet meer in de kamer hebben staan maar ze ook niet weggooien? Een opslagbox huren biedt hierin uitkomst! Bij ons kunt u een opslagruimte huren in Utrecht, Almere, Amsterdam, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.