Top

Samenwonen: wat te doen met jullie spullen?

Inboedel inpakken

Gefeliciteerd, u en uw partner gaan samenwonen. Dit is een grote stap in jullie relatie waarbij belangrijke keuzes gemaakt moeten worden. Want wie verhuist naar welk huis? Of gaan jullie samen een nieuw huis huren of kopen? Hoe dan ook zullen twee inboedels samensmelten tot één gezamenlijk huishouden. Kunnen jullie hierbij wel wat hulp gebruiken? Met ons stappenplan begint jullie avontuur met een vliegende start!

 1. Maak een overzicht van jullie inboedel

Begin met het maken van een overzicht van jullie complete inboedel. Schrijf op welke spullen er allemaal aanwezig zijn. Zo kunt u direct alle spullen die jullie dubbel hebben markeren en ontdekt u eventueel wat jullie nog willen kopen. Het is nog niet nodig om keuzes te maken. Dit volgt pas later.

 1. Beschrijf uw ideale huishouden

Als u weet waar jullie gezamenlijke huishouden uit bestaat, kunt u verder gaan met inventariseren. Wat is er nog nodig in jullie nieuwe huis? Willen jullie bijvoorbeeld een mooi matchend 12-delig servies kopen in plaats van allerlei losse borden en glazen te gebruiken? Beschrijf uw ideale huishouden en luister naar de wensen van uw partner.

 1. Tijd om keuzes te maken

Als u een goed beeld hebt van wat jullie hebben en wat jullie gaan kopen is het tijd om keuzes te maken. Welke spullen mogen mee? Welke spullen gaan jullie verkopen, weggeven of weggooien? En welke spullen brengt u naar een opslagruimte? Onthoud dat samenwonen compromissen sluiten én flink opruimen betekent. Overweeg om een deel van de inboedel op te slaan als u het lastig vindt om spullen weg te doen.

 1. Houd uw zakelijke opslag gescheiden van privé

Zelfstandig ondernemers hebben vaak de neiging om hun huis vol te stallen met zakelijke opslag. Als u gaat samenwonen is het wel zo fijn voor uw partner als u uw voorraad en archief gescheiden houdt van jullie privé spullen. Creëer daarom een aparte ruimte voor uw zakelijke opslag of breng de spullen naar een opslagruimte.

 1. Werk met een planning

Verhuizen is best stressvol. Voorkom de eerste ruzies als samenwonend stel door te werken met een realistische verhuisplanning. Zo bent u goed voorbereid en weet u precies wat er moet gebeuren. Heeft u tips voor een goed georganiseerde verhuizing nodig? Lees dan ook dit artikel.

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.