Top

Samenwonen

Samenwonen

Jullie kennen elkaar onderhand alweer een tijdje en zijn klaar voor de volgende stap: samenwonen! In deze tijd is het kopen van een huis echter voor jullie nog een brug te ver. Jullie besluiten om bij elkaar in een van jullie huurwoningen in te trekken. Maar oei, dan komt er stiekem nog wel veel op je af. Aan wat voor zaken moet je denken?

Inboedel

Kijk wat jullie samen hebben aan huishoudelijke spullen en bedenk welke gezamenlijke spullen jullie wegdoen en juist houden. Het is natuurlijk niet nodig om 2 bedden, 2 banken, 2 stofzuigers, 2 wasmachines, enzovoorts aan te houden. Wellicht kun je spullen verkopen, bijvoorbeeld op Marktplaats of misschien is een van de twee spullen zo krakkemikkig, dat het tijd wordt voor de stort. Stel samen een inventarislijst op en bekijk wat jullie al hebben, wat overbodig wordt en wat weg kan.

Over smaak valt niet te twisten

Heeft je vriend een hekel aan dat roze vloerkleed in jouw woning of is het juist jouw vriendin die absoluut die zwarte leren bank niet in haar woning wil? Samenwonen betekent concessies doen. Uiteraard mogen jullie allebei een veto uitspreken, maar misschien kun je juist wel jouw lievelingslamp die hij niet kan uitstaan “inruilen‘ voor iets dat jij liever niet in je woning wilt hebben. Voor wat, hoort wat, want over smaak valt nu eenmaal niet te twisten.

Relatietest

Naast alle spullen die jullie wél hebben, is het de hoogste tijd om ook een paar nieuwe spullen te shoppen. Op naar de IKEA dus! En ja hoor, die PAX kast is toch wel de meest praktische kast in jullie ogen: veel stellen gingen jullie voor! Je kunt deze kast precies zo inrichten als je wilt: een extra ophangsysteem voor zijn stropdassen en een extra set uittrekbare planken om haar schoenen op te zetten. Oh ja, en die schuifdeuren waren toch ook wel heel mooi. En dan is het tijd om de kast in elkaar te zetten: ook wel bekend als de ultieme relatietest. Waarom dat zo is lees je in het artikel van Sandra Veldstraten.

Relatietest overleefd? Tijd om te gaan samenwonen! Geniet ervan.

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.