Top

Slim wonen is ruim wonen

Slim inrichten bespaart ruimte

Ga je samenwonen, komt er een baby aan, wil je thuis gaan werken of droom je al heel lang over je eigen mancave of een inloopkast? Wat de reden ook is dat je meer ruimte nodig hebt, wacht nog even met verhuizen. Je zult versteld staan van de mogelijkheden die je huidige woning je biedt. Slim inrichten is de truc. Probeer het eens met de tips in deze blog.

Ruimte creëren

Als je gaat verhuizen, ga je vaak kritisch je spullen langs: je weegt voor jezelf af of je alle kleding die je in je kast hebt liggen mee wilt nemen. Een mooie vuistregel zou kunnen zijn dat als je het afgelopen jaar die ene broek of trui geen enkele keer aan hebt gehad, je het kledingstuk wegdoet. Waarom wachten met totdat je gaat verhuizen: plan er eens een zaterdag of zondag voor in. Het zal je verbazen hoeveel kastruimte je hiermee creëert. Bovendien zorgt opruimen op deze manier ook voor mentale rust.

Een extra kamer realiseren

Wanneer er een kleine op komst is, is het wel zo fijn als je kindje zijn eigen kamer heeft. Heb je een grote slaapkamer, informeer dan eens bij een bouwbedrijf hoe je deze in tweeën kunt delen. Of gebruik een gedeelte van de woonkamer om een extra kamer te realiseren. Met twee gipswanden heb je dat zo voor elkaar. Een andere tip is het laten plaatsen van een dakkapel, bijvoorbeeld op zolder. Je kunt van de zolder dan een extra slaapkamer maken.

De garage of schuur

Heb je een garage of schuur staan in je tuin, dan is het ook een idee om te kijken of je deze kunt ombouwen, bijvoorbeeld tot werkruimte. Thuiswerken heeft immers veel voordelen. Langer slapen, geen file, rustig opstarten thuis en vaak betere concentratie.

Opslaan van spullen die je weinig gebruikt

Voordat je kunt beginnen met de verbouwing is het verstandig om de garage of schuur op te ruimen. De zolder, schuur of garage is vaak een ruimte waar je spullen opbergt die je niet zo vaak nodig hebt. Denk aan zomer- of winterbanden, kerstspullen, de tuinset om buiten te zitten in de zomer, enzovoorts. Gelukkig kun je deze spullen vandaag nog kwijt in een opslagruimte van Opslagman bij jou in de buurt. Lees hoe het werkt.

Hoe werkt het?

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.