Top

Snel en praktisch kampeerspullen opbergen

Bent u net terug van het kamperen? Welkom thuis! Geniet nog even na en maak u klaar om al uw kampeerspullen weer op te bergen. Want hoe pakt u alles weer netjes in voor het volgende kampeerseizoen? Hoe voorkomt u schimmel in de tent en gaten in het luchtbed? Dit stappenplan helpt u om uw kampeerspullen en tent netjes op te ruimen.

Stap 1: inventariseer uw kampeerspullen

Voordat u de spullen gaat opbergen is het handig om uw kampeerspullen na te lopen. Ontbreken er haringen? Is uw slaapmatje nog comfortabel? Is het kookstel nog compleet? En hoe hangt uw tentdoek er bij? Laat alles direct repareren of vervang het.

Stap 2: maak uw spullen schoon

Hoewel u uw serviesgoed en bestek op de camping vast al hebt afgewassen, is het verstandig om deze nogmaals te wassen met warm water en afwasmiddel of in de vaatwasser op het heetste programma. Zo kunt u alles netjes opruimen en voorkomt u dat uw serviesgoed en bestek een broedplaats wordt voor bacteriën en schimmels. U wilt tijdens uw volgende vakantie immers niet ziek worden!

Was direct alle lakenzakken, wasbare doeken, dekentjes en kussenhoezen. Uw slaapzak, slaapmatje en luchtbed laat u bij voorkeur luchten in de frisse ochtend. Een wasbeurt is minder aan te raden, aangezien de isolatiewaarde bij elke wasbeurt afneemt. Zet tot slot de koelbox of koelkast op een kiertje. Zo voorkomt u schimmel en nare luchtjes als u de koelbox of koelkast weer tevoorschijn haalt voor de volgende kampeervakantie.

Stap 3: tent opbergen

Gebruik het volgende stappenplan om uw  tent op te bergen en schimmel te voorkomen.

 • Droog uw tent binnen 24 uur na het laatste gebruik volledig.
 • Borstel het tentdoek met een zachte borstel om alle viezigheid te verwijderen. Zo voorkomt u roest én schimmel. Maak vervolgens het doek schoon met een zachte borstel en water. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Deze tasten de waterdichtheid en coating van het tentdoek aan. Probeer het daarom eerst met water. Mocht dat niet voldoende zijn, kies dan voor een mild schoonmaakmiddel.
 • Geef vervolgens uw tentstokken een onderhoudsbeurt. Stalen stokken vet u licht in met vaseline. Andere stokken hoeft u slechts even schoon te borstelen. Bind de stokken bij elkaar, zodat ze niet beschadigen en u geen tentstokken kwijt raakt.
 • Rol de tentdoek netjes op. Vouw de tentdoek niet, hierdoor kan de stof scheuren. Stop de tentdoek vervolgens in een afgesloten tentzak. Als u een katoenen tent hebt, bewaart u hem bij voorkeur in een katoenen zak. In een plastic zak ontstaat al snel condens en vocht en kan er schimmel ontstaan.
 • Bewaar de tent in een bewaarzak én op een droge plek. Leg de tent niet los op de zolder of in de kelder of schuur. Muizen vinden het namelijk een heerlijke plek om te verblijven.

Stap 4: kampeerspullen oprollen of uithangen

Het lastigste karwei zit erop. Uw kampeerspullen zijn compleet en schoon. Nu is het tijd om de kampeerspullen echt netjes op te bergen.

U kunt uw kampeerspullen op verschillende plekken opbergen. Denk hierbij aan afsluitbare opbergbakken, stapelbare kratten of een kast met planken. Zorg er in ieder geval voor dat spullen die bij elkaar horen, bij elkaar opgeborgen worden. Plaats bijvoorbeeld alle slaapspullen bij elkaar in één krat met label. U doet hetzelfde met de kookspullen, schuilspullen en hobbyspullen.

Slaapmatjes kunt u het beste uitgerold en met het ventiel open opbergen. Wanneer u deze uitgerold in de kast legt zal het matje de zelfopblaasbare functie verliezen.

Hang de slaapzak uit in plaats van deze in een slaapzakhoes te proppen. Zo behoudt de slaapzak zijn dikte en isolatiewaarde. Vind u dit onhandig? Hang de slaapzak dan over een kledingrek.

Het is handig om alle spullen van de tent (zoals tentstokken, haringen, scheerlijnen, het tentdoek en het gronddoek) bij elkaar te bewaren. Bewaar deze echter niet in dezelfde opbergzak als de tent. Haringen en grondzeil kunnen het tentdoek aantasten. Wel kunnen alle spullen in één doos bewaard worden.

Stap 5: kies voor een goed geventileerde en droge plek

Kies voor een veilige, goed geventileerde en droge plek om uw kampeerspullen en tent op te slaan. Het liefst een plek waar zonlicht uw spullen niet kan aantasten en waar muizen niet graag vertoeven. De kelder of schuur zijn over het algemeen te vochtig.

Binnenshuis kunt u denken aan de bijkeuken of een kast. Heeft u dat niet of heeft u niet voldoende ruimte? Ga dan voor een opslagruimte van Opslagman. Hier bent u verzekerd van een droge en schone plek voor uw spullen.

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.