Top

Tijd voor winterbanden

Tijd voor winterbanden

Het is onderhand echt zo ver: de winter is in aantocht. Dat betekent dus ook dat de zomerbanden gewisseld moeten worden voor je winterbanden. Is daar gezien de huidige temperaturen eigenlijk haast bij? Wat zijn eigenlijk de richtlijnen als het om de bandenwissel gaat?

Wanneer verwissel je zomerbanden met winterbanden?

Woon je dicht in de buurt van Duitsland dan is het rijden met winterbanden zelfs verplicht. Zij hebben een leuk ezelsbruggetje voor wanneer je moet wisselen: van Oktober tot en met “Ostern” (von O bis O). Ostern betekent Pasen. Het rijden met winterbanden doe je dus in de regel van oktober tot en met april. Gezegd moet worden met de huidige klimaatverandering, dat dit geen vaststaand feit is. Een andere stelregel die je aan kunt houden is de temperatuur. Daalt deze gemiddeld onder de 7 graden Celsius, dan is het verstandig om winterbanden te laten monteren. Het grote voordeel is dat winterbanden zacht blijven bij kou en het profiel sterk gegroefd is. Dat zorgt voor meer grip op de weg bij kou en gladheid dan zomerbanden.
Tip: zorg ervoor dat je de bandenspanning na een maand nog eens controleert als je je winterbanden hebt laten monteren. Dat geldt met name als het warm is. Raadzaam is het dan om 0,2 bar toe te voegen om de verschillende bij koude temperaturen te corrigeren.

Opslag zomerbanden

Wanneer je je winterbanden monteert of laat monteren, dan kun je de zomerbanden vaak bij je garage opslaan. Voordeliger is het om je zomerbanden op te slaan bij Opslagman. Een opslagruimte van 3 bij 3 bij 3 is daarvoor genoeg. Deze opslagruimte vind je in Utrecht. In Veenendaal is de kleinste opslagruimte 6m3. In Amerongen gaat het om 10 kubieke meter. Een opslagruimte huur je al vanaf €29,- per maand.

Voordelen Opslagman

Wanneer je vandaag nog een opslagruimte huurt bij Opslagman krijg je na betaling direct toegang via een unieke toegangscode. Ook krijg je een slot voor je opbergruimte. Je kunt dus altijd dagelijks bij je spullen terecht. Heb je geen vervoer om je zomerbanden naar onze vestiging te brengen en zie je het niet zo zitten om de bus te pakken? Maak dan gebruik van onze goedkope ophaalservice.

Ophaalservice inschakelen

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.