Top

Tips om duurzaam te wonen

Duurzaam wonen is iets wat ons steeds meer bezighoudt. Het afval scheiden, verlichting uitdoen in ruimtes waar u niet bent en de verwarming een paar graden lager zetten zijn dingen die u nu waarschijnlijk al doet. Maar u kunt nog meer doen om te verduurzamen. We geven u een aantal tips waardoor u nog bewuster uw steentje bijdraagt aan een goede toekomst voor ons allemaal.

Energiebesparing

Hoe vaak laat u apparatuur op de stand-by stand staan? Schakel alles wanneer het niet in gebruik is helemaal uit, dat scheelt in het energieverbruik. Plaats tijdklokken bij de verlichting en zet de verwarming helemaal uit als u een paar dagen niet aanwezig bent. Loop op een winderige dag eens kritisch door het huis heen en voel waar het tocht. Onder deuren, de opening van de brievenbus en gaten in de vloeren bij verwarmingsbuizen zijn plekken waar veel warmte verloren gaat. Tochtstrippen, brievenbusborstels en isolatiemateriaal zoals vilt of glaswol helpen ook onnodig energieverbruik te voorkomen.

Duurzame materialen

Nieuwe meubels of vloer nodig? Bamboe is ecologisch en duurzaam en daardoor heel geschikt voor het vervaardigen van mooie en praktische vloeren. Kies meubels van gerecycled materiaal zoals een tafel van afvalstukken hardhout of stoelen van gerecycled kunststof. Het loont ook zeker de moeite om bij een tweedehandswinkel te kijken. Daar zijn vaak de mooiste pareltjes te vinden die met een likje verf of nieuwe stoffering nog best een ronde mee kunnen. Niet alleen gunt u ze zo een tweede leven, het scheelt ook aanzienlijk in uw portemonnee.

Groen moet u doen

Groen in uw woning draagt bij aan de verduurzaming. En dan bedoelen we niet de kleur, maar planten. Doordat ze vervuiling uit de lucht filteren verbetert het binnenklimaat. Op het dak kunt u sedumcassettes plaatsen. Niet alleen zijn de plantjes een prachtig gezicht, ze zorgen er ook voor dat de woning extra goed geïsoleerd is.

Kleiner wonen

Is uw woning te groot voor de huidige gezinssamenstelling? Ga kleiner wonen in een duurzaam gebouwd huis zodat u minder hoeft te stoken en te verlichten. Spullen die u niet of nauwelijks gebruikt kunt u opbergen in een opslagruimte. Hierdoor neemt het geen verder onbenutte woonruimte in beslag en hebt u het altijd bij de hand wanneer u het nodig heeft.

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.