Top

Tips voor het opbergen van de kerstspullen

feest-kerstspullen-handig-opruimen-opslagruimte-opslagman

De eerste week van januari betekend de kerstboom aftuigen. Elk jaar weer toch niet ons favoriete klusje. Alle feestdagen zijn voorbij en het normale leven begint weer. 

Je hebt vast in december de hele zolder of schuur overhoop moeten halen om je kerstspullen naar beneden te halen. Dan staat de boom eindelijk, is het zo weer januari en kan je beginnen aan het aftuigen. 

Opslagman heeft een aantal tips voor het opbergen van je kerstspullen, zo heb je volgend jaar veel sneller alle spullen bij elkaar en staat die kerstboom in no-time weer te stralen!

Hoe berg jij je kerstspullen op?

Het opbergen van de kerstspullen is best een klus. En vraagt ook om een goede aanpak. Kerstspullen zijn breekbaar en er sneuvelt elk jaar wel een kerstbal. Kies daarom een plek waar er niet zo veel kan gebeuren met de spullen. Het zou zonde zijn als jouw favoriete kerstbal kapot gaat. Of nog erger, de kerstballen die de kids op school hebben gemaakt.

Goede plekken in huis vinden voor de kerstspullen is best een uitdaging. Want ook op een zolder of in een schuur kan er wat misgaan.

Ruime maken

Haal jij elk jaar een echte boom of zet je een kunstboom neer? In Nederland kiest de helft op dit moment voor een echte en de andere helft voor een neppe. De helft tuigt dus elk jaar een neppe boom op. Prima! Maar dit kost wel veel ruimte als je deze weer gaat opbergen. Zo’n boom is vaak best een behoorlijk bouwpakket.

Kies daarom een plek in huis waar je eigenlijk vrijwel nooit bij hoeft. Het is vervelend als je eerst die hele kunstboom aan de kant moet halen om dat ene kookboek te pakken.

Kan je echt geen plekje vinden dan kan je ook nog kiezen voor een externe opslagruimte. Door een opslagruimte te huren kan je elk jaar gemakkelijk bij de kerstspullen, staan de spullen veilig en is het optuigen van de kerstboom waarschijnlijk veel makkelijker en vooral sneller.

Nog een tip van ons! Stop je kerstballen en andere kerstspullen niet in verhuisdozen, maar in plastic afsluitbare bakken. Zo blijft alles heel en gaat er niets kapot! 

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.