Top

Tips voor het organiseren en opruimen van je schuur

Het is verleidelijk om spullen waar je niet tegenaan wilt kijken even snel weg te zetten in de schuur. Je komt hier niet dagelijks en het hoeft er niet brandschoon te zijn. Toch is het prettig om je schuur te organiseren. In een opgeruimde schuur vind jij je spullen gemakkelijk terug en het geeft een rustiger gevoel als je de schuur binnen stapt. Wij helpen je op weg met deze tips voor het organiseren en opruimen van de schuur.

Voorbereidingen voor een opgeruimde schuur

Om je schuur te organiseren zijn er een aantal voorbereidingen die je kunt treffen. Gebruik de hoogte van de schuur om de ruimte efficiënt te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld door stellingkasten neer te zetten of planken aan de muur te bevestigen. Het is dan wel zo handig als je het benodigde materiaal al in huis hebt op de dag dat je de schuur op gaat ruimen. Je kunt dan lekker doorpakken, zodat je de klus in één keer klaart. Ziet het ernaar uit dat er heel veel werk te verzetten is? Trommel dan wat vrienden op om je te helpen en stel een fris drankje of gezellige bbq in het vooruitzicht als beloning.

Spullen sorteren

Ruim je schuur helemaal leeg, voordat je aan de slag gaat en sorteer de spullen op vier hopen: houden, weg doen, opslaan of twijfel. Vervolgens ga je in de garage aan de slag met het organiseren van de schuur. Maak de schuur schoon, installeer de kasten en hang planken en bordjes op. Alles van de stapel ‘houden’ kan vervolgens opgeruimd worden volgens het systeem dat jij hiervoor hebt bedacht. De spullen op de stapel ‘opslaan’ kunnen naar een externe opslagruimte. Bij Opslagman kan je een opslagruimte huren om jouw spullen op te bergen. Je kunt opslagruimte huren van 3 m3 tot zelfs 66 m3. Items in de categorie ‘weg doen’ kunnen naar de kringloop of het grofvuil. Nu kun je kritisch kijken naar de spulletjes van de categorie ‘twijfel’. Heb je de ruimte of moet het toch weg? Nu alles een plek heeft geniet jij van een voldaan gevoel en een opgeruimde schuur.

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.