Top

Verhuizen met je kind? Hoe doe je dat?

Verhuizen met je kind? Hoe doe je dat?

Verhuizen is vaak een uitdagende klus. Je kijkt ernaar uit om in een ander huis, een andere plaats je nieuwe bestaan op te bouwen. Anderzijds kan het met name voor jongere kinderen nogal een moeilijke aangelegenheid zijn. Met name wanneer je eerst nog een tijdelijke woning moet betrekken. Hoe maak je de verandering voor je kind dan toch zo eenvoudig mogelijk?

Benoemen telkens weer

Benoem al in een zo vroeg mogelijk stadium dat jullie gaan verhuizen. Laat in elk gesprek dat je met je kind voert, naar voren komen dat jullie gaan verhuizen naar een andere woning. Kinderen houden over het algemeen niet zo van veranderingen en kunnen het daar moeilijk mee hebben. Wanneer je in een zo vroeg mogelijk stadium telkens weer tegen je kind vertelt dat jullie gaan verhuizen, is het op enig moment gewoon zo. En dan voelt het als de normaalste zaak van de wereld.

Verhuizen met je kind doe je in fases

Natuurlijk kun je op een dag je spullen oppakken en alles verhuizen naar een opslagruimte, je nieuwe woning of een tijdelijke andere woning. Je kind zal er maar weinig van begrijpen en er veel moeite mee hebben. Wat je kunt doen is stapje voor stapje je huidige woning ontruimen en spullen alvast samen met je kind naar de opslagruimte te brengen. Bij Opslagman kun je je spullen veilig en droog opslaan. Onze opslagruimtes worden 24/7 bewaakt Je kunt er ook nagenoeg de hele dag terecht (van 06:00 uur – 23:00 uur). Laat dit weten aan je kind, zodat hij of zij zich geen zorgen maakt over de spullen. Hierdoor wordt je kind niet plotsklaps met de verhuizing geconfronteerd. Natuurlijk ga je niet direct je hele inrichting vernieuwen. Vertel je kind dat de voor hem of haar vertrouwde spullen niet weg zijn, maar laat zien waar ze staan opgeslagen. Vertel dat je samen met je kind de slaapkamer voor je kind in het nieuwe huis gaat inrichten met zijn eigen spullen. Zo laat je zien dat alle vertrouwde spulletjes gewoon weer terug komen.

Een verhuizing is een emotioneel proces

Als het tijd is om de oude en lege woning echt te verlaten, trek dan niet de deur zomaar achter je dicht. Loop nog eens samen met je kind door het huis, benoem alle lege maar bekende ruimtes. Geef je kind de kans om te voelen wat het voelt. Er mogen gerust wat tranen vloeien. Verhuizen is voor een kind een enorme stap, een stap richting het onbekende.

Verhuizen is leuk als je het goed aanpakt

En als je dan eindelijk je nieuwe definitieve huis kunt betrekken, verf dan samen de slaapkamer van je kind. Laat je kind de kleur op de muren bepalen en lekker spelen met een schoonmaaksopje. Haal samen zijn of haar spullen uit de opslag, om het slaapkamertje in te richten. Op deze manier is de overgang van oud naar nieuw een heel natuurlijk proces geworden. Een om naar uit te kijken en niet om verdrietig te zijn.

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.