Top

We onthullen: zo bergt u speelgoed op

Stapels met speelgoed, kinderboeken en (te kleine) kinderkleding: kinderen staan gelijk aan heel veel spullen. Hoewel alle spullen een waardevolle herinnering vormen wilt u toch graag uw huis opruimen. Moet u alle spullen dan weggooien of weggeven? Nee! Huur een opslagruimte bij Opslagman als u uw spullen wilt onderbrengen.

Of u nu tijdelijk uw spullen wilt opbergen of een externe opslag zoekt die even groot is als een riante villa: bij ons bepaalt u zelf het formaat van de opslagruimte. Wij beschikken bovendien over verschillende locaties waardoor u altijd een opslagruimte van Opslagman in uw omgeving vindt. Bij Opslagman geven we u graag wat tips over hoe u het kinderspeelgoed het beste kunt opruimen.

Bereid de grote opruiming voor met de volgende drie stappen:

Maak een planning. Over het algemeen lukt het niet om uw hele huis in één keer op te ruimen. Plan daarom een opruimsessie per kamer of categorie (zoals kinderkleding, kinderspeelgoed en boeken).

Zet een datum vast. Huur alvast een opslagruimte op de datum dat u het huis opgeruimd wilt hebben. Zo heeft u een stok achter de deur. Houd het wel gezellig door een niet al te strakke deadline te hanteren.

Haal alles in huis. Ga als een professional te werk door van te voren voldoende dozen, beschermende hoezen en folie in huis te halen. 

Ons geheime wapen

Ons geheime wapen om een opgeruimd huis te krijgen? Dat is door alles uit de kast te trekken. Verdeel alle spullen in subcategorieën zoals winterkleding, zomerkleding en sportkleding. Vervolgens gaat u verder met de onderstaande stappen.

Wat wilt u houden?

Als u alle spullen hebt opgedeeld in subcategorieën bekijkt u wat u wilt houden en wat niet. Zet bijvoorbeeld drie dozen klaar met verkopen, weggeven, weggooien, opslaan in de opslagruimte en houden. Noteer direct per doos wat u er in doet. Dit scheelt u straks een veel zoekwerk.

Uitstel is afstel

Een gevaar bij opruimen is dat u de spullen ergens anders opbergt en dus toch stiekem houdt in plaats van weggeeft of weggooit. Voorkom daarom dat u uitstelgedrag gaat vertonen door direct actie te ondernemen. Breng de spullen direct naar de Kringloop of zet ze dezelfde dag nog op Marktplaats. Voorkom bovendien dat u meerdere keren door uw spullen gaat en alsnog gaat twijfelen of u dat schattige jurkje wel écht weg wilt doen.

Plan een rit naar de opslagruimte van Opslagman

Tijdens het opruimen komt u vast spullen tegen die u leuk vindt om te bewaren. Bijvoorbeeld voor als de kinderen uit huis gaan of misschien wel voor de toekomstige kleinkinderen! Voorkom dat deze spullen kostbare ruimte in huis innemen door ze naar een externe opslagruimte te brengen. Bij Opslagman staan uw spullen veilig.

Houd uw huis netjes

Als het goed is uw huis inmiddels een stuk leger. Houd dit zo door alle spullen netjes en per categorie op te ruimen. Probeer alle spullen bij elkaar te bewaren en direct weer op de goede plek te zetten als u ze gebruikt heeft. U zult zien dat u op deze manier uw huis een stuk netter houdt!

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.