Top

10 tips voor het huren van opslagruimte

Wanneer je je aan het oriënteren bent voor het huren van een opslagruimte, dan zal je ondervinden dat iedere opslagruimte verhuurder iets anders te bieden heeft. Bedenk dus vooraf goed wat jij nodig hebt om je spullen veilig op te kunnen slaan.

Opslagman.nl heeft al meer dan veertien jaar ervaring in het verhuren van opslagruimte en weet waar huurders op moeten letten. Maak gebruik van onze tips, zodat je de juiste opslagruimte huurt!

1. Huur een droge en verwarmde opslagruimte

Bij het opslaan van je inboedel is het belangrijk dat het op kamertemperatuur (min 12 C) wordt gehouden. Wanneer je je inboedel in een garagebox of schuur opslaat, dan kan het worden aangetast door schimmel. Kies daarom altijd voor een opslag welke droog en verwarmd is. Uiteraard zorg je er ook voor dat je spullen er droog in gaan. Lees ook onze tips voor het goed verpakken van je spullen.

2.  Kies voor een opslagruimte met dagelijks toegang

Veel mensen denken vooraf dat ze tijdens de huurperiode van de opslagruimte niet bij hun spullen hoeven. Vaak zie je dat het toch wel handig is wanneer je er wel bij kan om iets toe te voegen of om iets eruit te halen. Bedenk dat je wellicht bedacht had dat je maar drie maanden opslagruimte nodig zou hebben, maar als blijkt dat dit er vijf worden dan heb je opeens wel die winter- of zomerspullen nodig. Een self storage formule is hierbij de uitkomst. De toegang is bij self storage altijd kosteloos. Bij andere opslag concepten kost het geld per keer dat je erbij wilt en moet je vooraf een afspraak maken.

3. Zorg dat je inboedel veilig staat opgeslagen

Vaak heeft de inboedel die je opslaat persoonlijke waarde, die vele malen hoger kan zijn dan de financiële waarde. Kies daarom een veilige locatie waar niet iedereen zomaar naar binnen kan. Bij Opslagman.nl is elke opslagruimte vestiging voorzien van een toegangscontrolesysteem. Ook maken we gebruik van 24/7 camerabeveiliging. Zo weet je zeker dat je inboedel veilig wordt opgeslagen! Daarnaast is iedere opslagruimte voorzien van een slot, die je zelf meeneemt of bij Opslagman.nl aanschaft.

4. Bereken hoeveel opslagruimte je nodig hebt.

Wees er zeker van dat je het goede formaat van een opslagruimte huurt! Is de opslagruimte te klein dan loop je het risico op beschadiging omdat je je inboedel toch in de opslagruimte zal proberen te krijgen. Geloof ons, daar word je echt niet vrolijk van wanneer je er weer iets moet halen. Een te grote opslagruimte is echter zonde van je geld. Zorg er dus voor dat je gebruik maakt van een opslagcalculator. Ook kun je altijd de opslagruimte verhuurder bellen voor advies. Bij Opslagman.nl (088 600 3000) kun je gratis overstappen naar een grotere of kleinere ruimte. Zo zit je altijd goed!

5. Verzeker je opgeslagen inboedel

Vaak kun je je inboedel die je opslaat, gratis laten meeverzekeren bij de huidige inboedelverzekering door een tweede adres op te geven. Je hebt dan geen extra verzekering nodig!

6. Wil je een goedkope opslagruimte? Kijk dan buiten de randstad!

Wanneer je voor een langere periode opslagruimte zoekt, is het vaak financieel erg interessant om voor een opslagruimte buiten de stad te kiezen. Je moet dan wellicht een half uur langer rijden, maar je bespaart al vanaf 15 m³ honderden euro’s per jaar! Opslagman.nl biedt altijd goedkope opslagruimte aan!

7. Zoek altijd een ruimte dichtbij de lift of ingang

Wanneer je opslagruimte wilt huren vraag dan altijd naar een opslagruimte dichtstbijzijnde bij de ingang of in de buurt van de lift wanneer je op een verdieping huurt. Dit bespaart veel tijd bij het laden en lossen van de spullen en kost niets extra’s.

8. Laat je niet misleiden door acties

Veel self-storage bedrijven bieden de eerste maand gratis of voor €1,- aan. Dit lijkt een hele goede deal maar kijk goed naar de voorwaarden. Soms is het verplicht om een verzekering erbij af te sluiten of je bent verplicht minimaal een half jaar opslagruimte te huren. Bij Opslagman.nl betaal je een maandelijks bedrag en mag je dagelijks kosteloos je opslagruimte opzeggen.

9. Let altijd op de bijkomende kosten en tussentijdse verhogingen

Naast de huurprijs, berekenen opslagruimte verhuurders vaak ook andere kosten door aan hun huurders zoals administratiekosten, kosten van een slot, elektra voor verwarming of een verplichte verzekering. Ook zijn er opslagruimte verhuurders die in het huurcontract hebben vastgelegd dat zij tussentijdse huurverhoging mogen doorvoeren. Onderhandelen over huurprijzen is vaak een optie, maar let erop dat je straks niet langdurig aan een contract vast zit voor een lagere maandbedrag. Want iets wat goedkoop lijkt kan dan toch nog duur uitpakken omdat je niet van je contract af kan. Neem al deze punten mee in de overweging bij de keuze van een opslagruimte verhuurder. Bij Opslagman.nl zijn we volledig transparant in onze prijzen. De prijzen die getoond worden op de website zijn de totaalprijzen. Wij werken niet met bijkomende kosten of tussentijdse huurverhogingen!

10. Maak gebruik van een aanhangwagen of verhuisservice

Het vervoer naar de opslagruimte is voor velen een opgave. Voorkom daarom onnodige irritatie en beschadiging aan de auto of spullen. Het huren van een aanhangwagen is een laagdrempelige manier op je spullen veilig naar de opslagruimte te vervoeren. Kies je voor meer gemak? Denk dan eens aan een verhuisservice of maak gebruik van de goedkope ophaalservice van Opslagman.nl

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

  1. 1

    Kies een vestiging

    Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

  2. 2

    Boek online

    Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

  3. 3

    Gebruik direct

    U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

  • Michel Gerrits ★★★★★

    Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

  • A.A.M. Kusse ★★★★★

    Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

  • Marloes ★★★★★

    Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

  • J.M. Methors ★★★★★

    Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

  • Sammy-Jo L. ★★★★★

    Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.