Top

10 opslagtips om je spullen goed in te pakken

Wanneer je opslagruimte huurt dan wil je dat je opgeslagen spullen niet beschadigen en hun kwaliteit blijft behouden. Opslagman.nl heeft al jaren ervaring in het opslaan van inboedel, kantoorarchief, winkelvoorraad en hobby artikelen in een opslagruimte. Op vijf locaties in Nederland; opslagruimte in Amsterdam, AmerongenVeenendaal, Utrecht en Almere biedt Opslagman.nl verwarmde, schone opslagruimtes aan. Ook onze 24/7 camerabeveiliging en toegangscontrole systeem houden jouw spullen veilig. Er zijn echter ook punten waar jezelf rekening mee kan houden voor het behoud van je spullen. Opslagman.nl deelt graag de volgende tips met je!

Opslagtip 1: Bespaar niet op verpakkingsmaterialen

Verhuisdozen zijn er in vele soorten, maten en kwaliteiten. Ga niet voor de goedkoopste variant wanneer je je spullen gaat opslaan in een opslagruimte. Het is onze ervaring dat wanneer je gebruik maakt van een kwaliteit verhuisdoos van sterk karton of kunststof, je spullen goed beschermd zijn. Ook het gebruik van noppenfolie, wikkelfolie, beschermhoeken en verhuisdekens zorgen ervoor dat je spullen tijdens transport zijn beveiligd. In deze video zie je welke verpakkingsmaterialen nuttig zijn wanneer je je spullen gaat verhuizen naar een opslagruimte:

Opslagtip 2: Maak meubels compact en bescherm ze

Door vooraf grondig je meubels te stofzuigen en stoffen delen te reinigen meubelreiniger, zijn je meubels gereed om verpakt te worden. Bescherm hoeken met speciale beschermhoekjes en wikkel daarna het geheel in noppenfolie of in een speciale meubelhoes. Houten inboedel (kasten, eettafel, salontafel, etc) reinig je zoals je dat bij groot onderhoud ook zou doen. Zo zijn ze beschermd tegen vuil en stof. Lades en kasten maak je vooraf leeg en alles wat uit elkaar kan zodat het compacter wordt, haal je uit elkaar. Vergeet niet de schroeven in een zakje te doen en ze aan de onderkant van het tafelblad of in een lade te plakken. De hoeken bescherm je vervolgens met beschermhoeken niet en het geheel wordt ingepakt in noppenfolie. Zo zijn je spullen gereed voor transport en voor opslag in de opslagruimte

Opslagtip 3: Verpak kleding in een garderobebox

Kleding kun je netjes opgevouwen opbergen in een gewone verhuisdoos, maar wil je echt de kwaliteit behouden, dan raden wij het gebruik van een garderobebox aan. Wanneer je je kleding gereinigd en gedroogd hierin opbergt, dan is het gegarandeerd beveiligd tegen vocht en motten. Ben je daar toch bang voor, voeg dan velletjes mottenpapier tussen de verschillende items. Wollen items die je niet kunt laten stomen, kun je beschermen tegen motten door het voor het opslaan een nacht in de vriezer te leggen. Ook het het vacuüm verpakken van je kleding zorgt voor behoud van kwaliteit. Er bestaan ook speciale schoenendozen. Ideaal wanneer je in de winter je zomerschoenen wilt opslaan en andersom.

Opslagtip 4: Ga voor behoud van je matras; plat opslaan

Heel vaak zien we matrassen op hun kant in de opslagruimte staan. Logisch want zo nemen ze de minste ruimte in beslag. Ook opgerold lijken ze compacter. Voor veel matrassen zijn deze manieren van opslaan niet geschikt en ze doen afbreuk aan de kwaliteit van je matras. Reinig je matras grondig (alleen stofzuigen is veelal niet voldoende) en verpak de matras daarna in een speciale matrashoes. Bij voorkeur wordt een matras plat opgeslagen.

Opslagtip 5: Geef extra aandacht aan breekbare of waardevolle spullen

Iets wat waardevol is hoeft niet ook van echte waarde te zijn. Samen met breekbare spullen, zijn waardevolle spullen de spullen die je extra aandacht geeft bij het inpakken. Voordat ze in een stevige verhuisdoos gaan verpak je alles per stuk in noppenfolie of inpakpapier. Zware spullen gaat onderop in een doos. Glaswerk gaat niet bij serviesgoed en servies verpak je per stuk en worden op hun kant opgeslagen. Borden worden dus niet horizontaal opgeslagen maar verticaal, anders breken ze door druk van bovenaf. De sleutel tot het veilig opslaan van je spullen is wederom; goed verpakkingsmateriaal!

Opslagtip 6: Voorkom vochtschade

Naast motten en ongedierte, is schimmel door vocht het grootste gevaar voor de kwaliteit van je spullen. De schade die hierdoor ontstaat is namelijk onomkeerbaar. Schimmel kun je voorkomen door ervoor te zorgen dat je spullen schoon en droog verpakt worden en dat de verpakking ademt. Ook kun je zakjes met vochtvangers toevoegen aan de verhuisdozen. Het belangrijk je spullen regelmatig te controleren of alles droog is, zeker wanneer je voor een opslagruimte kiest die niet is verwarmd (bij Opslagman.nl zijn alle opslagruimtes verwarmd)

Opslagtip 7: Bescherm je witgoed

Aan alle witgoedapparatuur zitten rubbers. Voordat je ze opslaat is het belangrijk dat de rubbers grondig gereinigd zijn, gedroogd en voorzien van talkpoeder. Zo blijven de rubbers soepel en gaan ze niet scheuren door uitdroging. Ook bevatten veel witgoedapparatuur een filter en opvangbak. Ook deze moeten worden gereinigd en gedroogd voor opslag. Als laatste is het aan te raden de deuren van de apparaten open te laten in de opslagruimte en tijdens het transport gebruik te maken van een witgoedzak. Onderdelen die los zijn als gevolg van het loskoppelen, kun je in een zakje in of aan het apparaat bevestigen zodat je deze niet kwijt raakt.

Opslagtip 8: Maak het verhuizen minder zwaar

Wanneer je zelf je spullen gaat verhuizen naar een opslagruimte, houdt er dan rekening mee dat dit lichamelijk zwaar kan zijn. Verdeel zware spullen over meerdere verhuisdozen, maak gebruik van speciale boekendozen voor boeken, verdeel het gewicht goed in de dozen en zorg ervoor dat het niet kan gaan verschuiven. Maak het jezelf makkelijker door gebruik te maken van transport hulpmiddelen. Hoe minder tillen en liften, hoe beter voor je rug. Bepaal vooraf of je in staat bent om zelf te verhuizen, anders is het inhuren van een verhuisservice het overwegen waard.

Opslagtip 9: Gebruik etiketten

Deze tip klinkt heel logisch, maar het gebeurt nog heel vaak dat mensen aan het begin precies weten welke spullen waar staan in hun opslagruimte, maar na drie maanden geen idee meer hebben. Dit zorgt ervoor dat je onnodig vaak met verhuisdozen aan het schuiven en tillen bent. De oplossing is zo simpel; gebruik etiketten. Wil je nog een stap verder gaan, dan kun je ook een richtingsplan maken waarop precies staat waar wat staat opgeslagen in je opslagruimte

Opslagtig 10: Verwijder olie, batterijen, etc

Wanneer je een grasmaaier wilt opslaan, een motortje van een bootje, een brommertje, enz. en deze items staan daar langer, dan is het verstandig olie te verwijderen. Hetzelfde geldt voor batterijen uit apparatuur en speelgoed. Wanneer je het laat zitten bestaat de kans dat het gaat lekken en dat het item onbruikbaar wordt.

Heb je een bijzonder item en weet je niet hoe je dit veilig kunt opslaan, neem dan gerust contact op met Opslagman.nl, wij adviseren je graag!

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

  1. 1

    Kies een vestiging

    Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

  2. 2

    Boek online

    Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

  3. 3

    Gebruik direct

    U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

  • Michel Gerrits ★★★★★

    Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

  • A.A.M. Kusse ★★★★★

    Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

  • Marloes ★★★★★

    Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

  • J.M. Methors ★★★★★

    Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

  • Sammy-Jo L. ★★★★★

    Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.