Top

Een extra kamer maken op zolder? Realiseer het nu!

opslagruimte-utrecht

Een baby op komst? Of willen de kinderen geen kamer meer delen? Als het thuis puzzelen met de ruimte is geworden, dan is het omtoveren van de zolder tot een heerlijke slaapkamer een goed idee. Staat deze zolder vol met spullen en is er geen daglicht te bekennen, ook dan geen nood. We geven je tips hoe je het verbouwen van de zolder eenvoudig aanpakt.

Ongebruikte kostbare ruimte

De meeste zolders worden vooral gebruikt voor opslag. Voor bijvoorbeeld de kerst- of vakantiespullen die je slechts een of twee keer per jaar tevoorschijn haalt. Of met allerlei verzamelingen en herinneringen. Zonde om daar je kostbare ruimte voor te gebruiken. Sla je die spullen efficiënt en uit het zicht op, bijvoorbeeld in een goedkope externe opslagbox, dan heb je genoeg oppervlakte om daar een extra kamer te realiseren.

Maak een lijstje

Ruimte leeg? Begin dan met plannen maken. Is er een raam aanwezig? Is het dak al goed geïsoleerd? Moet er nog een tussenwandje en een deur komen om de ruimte af te scheiden van de overloop? Of pak het meteen goed aan en maak een grote dakkapel waarmee je in een keer flink wat ruimte wint én zo ook de waarde van je huis verhoogt.

Kleine verbouwing met groots resultaat

Voor het grote werk kun je het beste een goede aannemer in de arm nemen. De kosten voor bijvoorbeeld een dakkapel vallen tegenwoordig enorm mee en liggen zo rond de 3 tot 5 duizend euro inclusief HR glas. Bovendien ben je er dan zeker van dat alles grondig en goed gebeurt, met nauwelijks troep en overlast. En dit is ook inclusief bouwgarantie. Wist je trouwens dat zo’n dakkapel in 1 dag kan worden geplaatst? Met daarna de afwerking ben je dan meestal in een week of twee, drie klaar.

Inrichten!

Daarna begint natuurlijk het leukste werk, het schilderen, behangen en inrichten. Geef de kinderen inspraak als je van plan bent er een gezellige speel- en kinderkamer van te maken. Of kies je eigen kleur en sfeer als de slaapkamer het domein van de ouders wordt. Het uitzoeken van de stijl en nieuwe meubels doe je natuurlijk in de weken dat er boven hard wordt gewerkt!

Extra opslagruimte huur je bij Opslagman

En al die spullen die boven stonden te verstoffen? Die geef je een nieuwe plek in bijvoorbeeld de opbergruimtes die je onder een schuin dak hebt laten maken. Of huur voor de grote dingen, zoals koffers, een voordelige opslagbox. Dat is overigens ook erg handig voor extra fietsen, groot gereedschap en tuinmeubels die in de schuur veel plek innemen. Kies bijvoorbeeld voor de opslagruimtes van Opslagman in Utrecht, Diemen, Veenendaal of Amerongen. Je kunt al voor weinig geld opslagruimte huren vanaf 3m2, genoeg voor wel 20 verhuisdozen!

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.