Top

Ga je weer thuis wonen? Wij geven tips.

Heb je je studie afgebroken en kom je toch weer thuis wonen? Of keer je na een jaartje buitenland weer terug naar het ouderlijk nest? Gezellig! Maar daar moeten jij en je ouders wel weer even aan wennen. En afspraken maken. En hoe zorg je ervoor dat je je zelfstandigheid behoudt? Een paar praktische tips.

Maak afspraken

Als student geniet je van heel wat vrijheid. Jij bepaalt wanneer je opstaat, gaat eten, thuiskomt en je zaken opruimt. Thuis zul je je wel weer moeten voegen naar de regels die daar gelden. Omdat je ouder bent, zijn die waarschijnlijk soepeler geworden, maar ga er samen met je ouders wel voor zitten. Bespreek hoe het zit met thuiskomtijden, vrienden uitnodigen en vraag ook waar je kunt helpen met de dagelijkse klusjes in huis.

Maak het gezellig

Weer thuis wonen is een beetje als samenwonen in een studentenhuis. Je staat meer op gelijke voet. Wel fijn natuurlijk als je was automatisch wordt gedaan en de koelkast altijd is gevuld, maar je kunt ook wat terug doen. Kook bijvoorbeeld een of meerdere dagen voor je ouders en eventuele andere gezinsleden. Daarmee houd jij een stukje vrijheid en het is nog gezellig ook.

Hoe zit het met kostgeld?

De ene ouder vraagt het wel, de andere niet: een financiële bijdrage aan het huishouden. Dat is niet gek, want er worden natuurlijk weer extra kosten gemaakt. Voor boodschappen, energie, etc. Bespreek dat bedrag van te voren met elkaar zodat je dat duidelijk hebt. Als je op jezelf op kamers woont, heb je die kosten namelijk ook.

Maak je eigen plek

Het is belangrijk om een fijne eigen plek te hebben waar je kunt ontspannen. Vooral als je overdag een baan hebt of als je weer met een studie bent begonnen. Waarschijnlijk had je al leuke meubels en accessoires verzameld in je oude kamer en neem je die mee. Lukt dat niet omdat thuis de vierkante meters ontbreken en wil je die spullen wel bewaren totdat je opnieuw het huis uit gaat, sla die dan bijvoorbeeld op in een externe opslagbox. Kies bijvoorbeeld voor de opslagruimte van Opslagman in Zoetermeer, AlmereDiemenUtrechtVeenendaal of Amerongen. Je kunt al voor weinig geld opslagruimte huren vanaf 3m2, genoeg voor wel 20 verhuisdozen!

En tenslotte; bespreek ook hoelang je denkt weer thuis te blijven wonen. Is dat totdat je een eigen woning hebt gevonden of weer een studie bent begonnen? Is dat allemaal nog erg onduidelijk, spreek dan alvast een termijn af waarna jullie de stand van zaken gaan bespreken. Bijvoorbeeld na een half jaar.

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.