Top

Tips voor het opslaan van autobanden

Winterband

Het seizoen is aangebroken om uw winterbanden voor zomerbanden om te wisselen of andersom. Maar waar en hoe slaat u uw andere set autobanden op? Niet iedereen heeft de mogelijkheid zijn of haar autobanden thuis op te slaan of in een autogarage. Een mogelijkheid is om een opslagruimte te huren, waar u naast uw autobanden nog andere spullen kunt opslaan. Lees onze 3 tips om erachter te komen hoe u ervoor zorgt dat de autobanden in een goede staat de opslag uitkomen.

Tip 1: Autobanden opslaan in autobandenhoes

Om de autobanden te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals zon en licht, doet u hier een bandenhoes omheen. Op deze manier verlengt u de levensduur. De bandenhoezen zijn voorzien van handvaten, waardoor het gemakkelijker is om de autobanden te vervoeren. Een nadeel van deze oplossing is dat bandenhoezen niet luchtdicht zijn. Het is daarom verstandig om de autobanden in plastic te verpakken voordat u deze in de bandenhoes plaatst. Het plastic voorkomt dat de autoband snel uitdroogt, omdat oliën minder snel vervliegen en de band beter beschermd is tegen omgevingsvocht. De opslagruimtes van Opslagman zijn goed geconditioneerd. Dit wil zeggen dat de kwaliteit van uw spullen optimaal blijft.

Tip 2: Bandenopslagsysteem voor opslaan autobanden

Wanneer u uw winter- of zomerbanden zelf thuis in de schuur of garage opslaat of in een opslagruimte, dan wordt het sterk aangeraden om voor een betrouwbaar banden opslagsysteem te kiezen. Hiermee slaat u de autobanden veilig en praktisch op. Denk hierbij aan een bandenrek, velgenboom of bandenstelling. U kunt een dergelijk opslagsysteem gebruiken in combinatie met autobandenhoezen om er zeker van te zijn dat deze optimaal beschermd zijn.

Tip 3: Check en reinig de banden voor het opslaan

Voordat u de autobanden opslaat in een opslagruimte of bijvoorbeeld thuis in uw eigen garage, is het belangrijk dat u de autobanden goed controleert. Inspecteer de autobanden op scheuren en slijtage, bekijk het profiel en controleer de bandenspanning en het ventiel. Met een platte schroevendraaier verwijdert u eventuele kleine steentjes om te voorkomen dat het rubber uitrekt. U reinigt de autobanden met wat water en zeep. Laat deze drogen voordat u ze in opslag legt.

Opslagruimte huren voor uw winter- of zomerbanden

Wilt u een Opslagruimte huren voor uw winter- of zomerbanden? Opslagman heeft vestigingen in Diemen, Utrecht, Amerongen, Veenendaal, Almere en Zoetermeer. Gebruik de opslagcalculator om te berekenen hoeveel extra ruimte u nodig heeft.
Voor een vaste, lage prijs huurt u een opslagruimte bij Opslagman, waar u naast uw autobanden nog andere spullen kunt opslaan. Bij alle vestigingen van Opslagman kunt u dagelijks tussen 06.00 uur 23.00 uur bij uw spullen middels een persoonlijke toegangscode en een eigen slot op de opslagruimte.

FAQ

Hoe kan ik het beste mijn autobanden opslaan?

Om de levensduur van de autobanden te verlengen, kunt u er het beste bandenhoezen omheen doen. Zo beschermt u ze tegen zonlicht. Verpak de winterbanden of zomerbanden wel eerst in plastic alvorens u ze in de bandenhoezen doet, zo voorkomt u dat de banden snel uitdrogen. Daarnaast is het goed om de autobanden voor het opslaan te controleren op eventuele scheuren en slijtage.

Is het nodig om de banden op te slaan in een bandenopslagrek?

Het grote voordeel van een bandenopslagrek is dat het ruimtebesparend is en u de autobanden dan netter opslaat. Als u hiervan gebruik wilt maken, is het wel goed om de banden regelmatig anders neer te zetten in het rek. Zo voorkomt u vervorming van de banden.

Waar moet ik de autobanden opslaan?

Het is belangrijk dat uw autobanden worden opgeslagen in een koele, droge en schone ruimte. Dit kan natuurlijk thuis zijn, maar u kunt hier ook een opslagruimte voor huren.

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.