Top

Huis opruimen na overlijden

Opgeruimd huis na overlijden naaste

Na het verlies van een naaste, valt er vaak veel te regelen. Het huis staat nog vol met spullen en vaak moet de inboedel na overlijden binnen korte tijd worden opgeruimd. Dit kan veel emoties oproepen.

Inboedel opruimen na overlijden

Soms moet een hospicekamer al binnen 24 tot 48 uur na het overlijden leeg zijn. Voor een zorgkamer heeft u over het algemeen 5 dagen de tijd. Voor een huurwoning geldt de opzegtermijn. In het geval van een huisopruiming na overlijden heeft u amper de tijd om te beslissen wat u wilt bewaren en wat niet. Geef uzelf meer ruimte om na te denken over wat u wilt dat er met de spullen gebeurt door de inboedel tijdelijk op te slaan. Opslagman verhuurt flexibele, schone en veilige opslagruimtes in diverse formaten.

In het geval van overlijden is er altijd iemand officieel verantwoordelijk voor het ontruimen van de woning en de bijkomende kosten te betalen. Is er een testament opgesteld? Dan staat daarin wie de erfgenamen zijn. De erfgenamen zijn verantwoordelijk voor de afwikkeling en het regelen van de uitvaart. Indien de overledene geen testament heeft, geldt het wettelijk erfrecht. Dit wil zeggen dat de echtgenoot of geregistreerd partner en bloedverwanten erven en daarmee verantwoordelijk zijn voor het huis opruimen na overlijden.

Wat te doen met inboedel na overlijden?

Het valt aan te raden om een taxateur in te schakelen, die de waarde van de bezittingen inschat. Hierna kunt u bepalen of u de meubelstukken en kunstwerken zelf houdt, weggeeft of weggooit. Soms hebben de nabestaanden op korte termijn geen tijd om iets uit te kiezen van de inboedel, of woont de familie verspreid over de hele wereld. In dit geval is het verstandig om kostbare, emotionele of belangrijke huisraad tijdelijk op te slaan. Bij Opslagman regelt u uw opslag geheel online. U bent verzekerd van een goede prijs, uw eigen opslagruimte én de opslagruimtes zijn goed geconditioneerd. Dit houdt in dat de kwaliteit van uw spullen optimaal blijft. Opslagman heeft vestigingen in Diemen, Utrecht, Amerongen, Veenendaal, Almere en Zoetermeer. Sla waardevolle spullen op totdat u de tijd heeft om de spullen te verdelen. In de tussentijd staat alles veilig en droog en kunt u dagelijks bij uw spullen via een toegangscode en een eigen slot op de opslagruimte. Kom naar Opslagman of regel het online.

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.