Top

Huis verkopen? Zo maak je je woning aantrekkelijk voor kopers

We willen allemaal ons huis vlot verkopen voor een zo goed mogelijke prijs. Je makelaar zal daar zijn best voor doen, maar je kunt zelf ook zorgen dat je huis op het netvlies blijft hangen van potentiële kopers. Het is even een klein beetje investeren, maar met slimme opruimacties en wat styling kun je de waarde van je woning absoluut wat opkrikken.

Klussen

Roestvlekken en lekkages op de muren, versleten tapijt, afbladderend behang: het doet mogelijke kopers meteen afschrikken en ze zien vooral ‘werk aan de winkel’. Repareer en herstel zulke zaken en investeer in een lik verf op de muur. Kies dan wel een wittint om het huis meteen lichter te maken. Breng ook de tuin of het balkon aan kant en plant eventueel wat seizoensbloeiers voor een frisse aanblik. Zo wordt je huis veel aantrekkelijker.

Opruimen

Bevorder de klik met het huis. Potentiële kopers moeten zichzelf er eigenlijk al in zien wonen. Maar hoe bereik je dat? Door licht en ruimte te scheppen en te zorgen voor een neutrale aanblik. Kijkers kunnen zich dan ook een beeld vormen van de mogelijkheden. Ruim daarom alle stoorzenders op, zoals losse meubeltjes, kussentjes, beeldjes en snuisterijen. Doe dat ook met alle persoonlijke items, zoals foto’s en pak ook vast de boeken in.

Slim inrichten

Te lege kamers is ook niet handig. Soms is het voor kopers namelijk moeilijk om de mogelijkheden van een ruimte te zien. Zet je in een kleine kamer bijvoorbeeld een bed neer, een hoge wandkast of andere meubels (niet te fors), dan zien ze meteen dat er een slaapkamer of logeerkamer mogelijk is. Kun je hierbij wat stylingtips gebruiken, kijk dan in (online) woonbladen naar goede voorbeelden.

Op tijd beginnen

Pak bovenstaande opruimacties al het liefst aan voordat een makelaar een taxatie komt doen. Het kan de vraagprijs namelijk ook beïnvloeden. Heeft je huis echter weinig bergruimte waar je al die opgeruimde spullen goed kwijt kunt, dan kun je voordelig via De Opslagman opslagruimte huren. Kies bijvoorbeeld voor de opslagruimte van De Opslagman in DiemenUtrechtVeenendaal of Amerongen. Je kunt al voor weinig geld opslagruimte huren vanaf 3m2, genoeg voor wel 20 verhuisdozen! Alles staat zo gegarandeerd stofvrij, wordt uitstekend bewaakt, je kunt per dag weer opzeggen én je hebt alle ruimte tijdens je verbouwing. Handig!

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.