Top

Ski’s opbergen: behoud ruimte in huis

Snowboards, ski’s en andere wintersportartikelen nemen veel ruimte in beslag. Ze liggen thuis daarom al gauw in de weg. Zonde, want u gebruikt deze spullen misschien maar één keer per jaar. Bent u benieuwd hoe u uw snowboard en ski’s het beste kunt opbergen? Lees dan snel verder. Wij zetten namelijk de beste tips op een rijtje. Zo behoudt u ruimte in huis én zult u lang plezier hebben van uw spullen. Wintersportspullen zijn namelijk vaak kwetsbaar. Vocht en zonlicht kunnen zorgen voor roestvlekken, slijtage en vervelende geurtjes.

Onderhouden en opbergen van skischoenen

Skischoenen hebben weinig onderhoud nodig. Het is voldoende om de binnenschoen en de inlegzool te verwijderen en te laten ventileren. Maak hierna de losse onderdelen van de schoen schoon. Controleer direct het zooltje van de buitenschoen. Is de zool versleten? Ga dan direct op zoek naar een nieuw paar. Op deze manier kunt u een schone binnenschoen en het inlegzooltje weer in de skischoen plaatsen. Voorkom kreukels en klik de gespen van de schoen altijd dicht. Zo komt de schoen weer in de juiste vorm. Berg de skischoenen op in een schoenentas.

Onderhouden van ski’s

Voordat u uw ski’s opbergt, is het verstandig om deze te controleren op beschadigingen. Laat beschadigingen direct repareren door een specialist. Laat de specialist eventueel direct de ski’s onderhouden en bijslijpen. Eventueel kunt u ook zelf uw ski’s een lik wax geven. Zo voorkomt u dat het materiaal uitdroogt. Draai de veer van de skiverbindingen iets minder strak, zodat er niet continu spanning op de ski’s staat. Het is voldoende om de minimale afstand aan te houden. Vergeet uiteraard niet om de spanning weer bij te stellen, zodra het seizoen begint.

Onderhouden en opbergen van ski-accessoires

Naast uw ski’s en skischoenen heeft u waarschijnlijk diverse ski-accessoires, zoals een skibril en skikleding in huis. Voorzie de accessoires van onderhoud en berg ze direct op in de bijbehorende hoesjes. Bewaar alle spullen bij voorkeur in een grote opbergbak die u voorziet van een etiket.

Tips om uw skikleding te wassen

Veel mensen denken dat de kwaliteit van hun skikleding achteruit gaat als deze gewassen wordt. Het tegenovergestelde is echter waar. Met een goede behandeling, kunt u de kwaliteit behouden. Gebruik tijdens het wassen een wasmiddel voor skikleding. Dit zorgt er voor dat uw skikleding waterproof is, de warmte goed vasthoudt én zijn ademende eigenschappen behoudt. Na het wassen kunt u de kleding impregneren met een spray. Dit doet u bij voorkeur buiten. Laat de kleding vervolgens goed drogen, voordat u deze opbergt.

Opbergsysteem voor uw ski’s

Als alles is schoongemaakt, gewassen en gerepareerd, is het tijd om uw spullen op te bergen. Op welke manier kunt u dit het beste doen?

Vaak worden ski’s geleverd in speciale opbergtassen. De opbergtassen beschermen uw ski’s tegen vocht en beschadigingen. Laat de rits een klein stukje open staan. Zo kan eventuele warmte en vocht ontsnappen. Laat ski’s bij voorkeur rechtop staan.

Zonlicht, warmte en vocht zijn funest voor uw skispullen. Zoek daarom een droge, koele en donkere plek om uw spullen op te staan. Dit kan bijvoorbeeld de kelder of zolder zijn, maar bij voorkeur niet de garage of schuur. De garage en schuur zijn vaak te vochtig. Eventueel kunt u uw skiuitrusting opbergen in een kast die op een schaduwrijke plek in huis staat.

Een andere optie is om een opslagruimte te huren bij Opslagman. Hier staan uw spullen veilig en goed geconditioneerd. Dankzij uw persoonlijke slot en toegangscode heeft u 7 dagen in de week toegang tot uw opslagruimte. Online kunt u snel, eenvoudig en tegen een scherpe vaste  prijs een opbergruimte huren in Amsterdam, Amerongen, Almere, Diemen, Utrecht, Veenendaal en Zoetermeer. Alle ruimtes zijn donker en hebben een koele en stabiele temperatuur. De opslagruimtes zijn hierdoor ideaal om uw skiuitrusting onder te brengen!

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.