Top

Slim opruimen van de berging

De berging is dé plek om spullen snel op te bergen. In de berging staan uw spullen niet langer in de weg en staat alles netjes uit zicht. Het enige nadeel? Dat is dat een berging al gauw te vol en te rommelig wordt. Met deze tips helpen we u met het opruimen en organiseren van uw berging.

Voorkom een rommeltje

Voorkomen is beter dan genezen. Voorkom daarom dat de berging een rommeltje wordt door spullen direct streng te selecteren. Kapotte spullen? Die zet u apart om naar de afvalstort te brengen. Lege flessen en potten? Die brengt u meteen naar de glasbak. Spullen die u maar weinig gebruikt? Die bergt u op in een doos met daarop een label. Het hanteren van een (dagelijkse) routine helpt om uw leefomgeving opgeruimd te houden.

Ga goed voorbereid te werk

Is de berging toch een rommeltje geworden? Bereid uw opruimsessie dan tot in de puntjes voor. Zo kunt u de ruimte van uw berging optimaal benutten als u in de hoogte werkt door bijvoorbeeld planken of stellingkasten te plaatsen. Haal al het materiaal in huis, zodat u meteen aan de slag kunt. Houd rekening met vocht. Vocht kan belangrijke papieren en fotoboeken aantasten. Breng waardevolle of overtollige spullen daarom naar een professionele, externe opslagruimte. Bij Opslagman kunt u snel en eenvoudig een opslag voor uw spullen huren. Uw spullen staan hier gegarandeerd vochtvrij, veilig en onder de beste condities. Met uw persoonlijke slot en toegangscode heeft u elke dag toegang tot uw opslag. Online kunt u tegen een scherpe prijs een opslagruimte reserveren in Zoetermeer, Veenendaal, Utrecht, Diemen, Amsterdam, Amerongen, Veenendaal en Almere.

Plaats stellingen

Om grondig te werk te gaan is het raadzaam om de complete berging leeg te halen. Zo kunt u de berging goed schoonmaken en eventueel direct achterstallig onderhoud aanpakken. Ook creëert u op deze manier overzicht. U ziet direct welke spullen u allemaal in de berging heeft staan en welke spullen wellicht meteen naar de afvalstort of Kringloop mogen.

Werk met een systeem

Het organiseren van uw spullen kan op verschillende manieren. Bedenk daarom een systeem die voor u logisch en overzichtelijk is. Berg bijvoorbeeld alle reserveonderdelen voor uw auto samen op in een grote doos (die u van een label voorziet). U doet hetzelfde met uw tuingereedschap, wintersportartikelen en boeken. Door spullen te ordenen, kunt u deze in de toekomst makkelijk terugvinden.

Denk aan uw veiligheid

Houd uw berging niet alleen schoon en opgeruimd, maar ook veilig met behulp van deze tips. Zo voorkomt u ongelukken als u in uw haast iets wilt pakken of als de kinderen iets uit een stellingskast trekken.

 • Plaats zware spullen altijd op schouderhoogte of lager. Voorkom dat deze spullen op kleine kinderen kunnen vallen.
 • Brandbare of giftige spullen zet u op een veilige plek buiten bereik van kinderen. Plaats de spullen bijvoorbeeld op een hoge plank of (nog beter) achter een afsluitbaar deurtje.
 • Controleer of alle stellingkasten goed aan de muur bevestigd zijn.
 • Check de belastbaarheid van de planken voordat u deze volzet met (wellicht te zware) spullen.
 • Beveilig de ramen en deuren tegen inbraak.
 • Installeer een rookmelder en controleer regelmatig of deze goed werkt.
 • Bewaar scherpe voorwerpen niet in een verzamelbak, maar aan een overzichtelijk ophangsysteem. Zo voorkomt dat u uzelf snijdt. Uiteraard houdt u ook deze gevaarlijke voorwerpen buiten bereik van kinderen.

Aan de slag

Heeft u een plan van aanpak gemaakt? Ga dan aan de slag. Ruim de berging leeg en sorteer al uw spullen. Spullen die u weg wilt doen legt u direct apart.

Ga vervolgens aan de slag met het schoonmaken van de berging en het installeren van kasten en planken. Ruim vervolgens alles op volgens uw eigen systeem en houd hierbij rekening met de veiligheidsvoorschriften.

Is uw berging helemaal opgeruimd? Geniet dan van het resultaat en probeer om de berging netjes te houden. Zo voorkomt u dat u in de toekomst dit karweitje opnieuw moet uitvoeren.

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.