Top

Studentenkamer inrichten: hoe doe je dat?!

Studentenkamer inrichten: hoe doe je dat?!

Na tienduizenden mailtjes en hospiteeravonden heb je het eindelijk voor elkaar! Jouw studentenleven kan nu echt van start, want je gaat op kamers. Op jezelf dus! Op eigen benen staan en lekker doen wat je wilt. Met niemand meer rekening houden en gewoon doen waar je zin in hebt. Maar goed, nu moet die kamer nog wel ingericht worden. Dit is best lastig, je moet slapen, studeren, eten en nog een beetje kunnen chillen op een en dezelfde kamer. Gelukkig kunnen wij je helpen. Met onze tips krijg jij een super fijn eigen plekje!

Meten is weten! 

Een studentenkamer is niet groot. En de meeste nieuwkomers krijgen het kleinste kamertje. Zo werkt dat nu eenmaal. Het is slim om de hele kamertje op te meten en alle resultaten op te schrijven. Of maak een tekening. Als je een groot raam op je kamer hebt is het niet slim om daar een kledingkast voor te zetten. 

Neem die tekening met afmetingen ook zeker mee als je wat spullen gaat uitzoeken. Bedenk ook alvast voor jezelf wat je waar precies wilt gaan zetten.

Benut alle ruimte van je kamer  

Hoe meer meubels, hoe minder ruimte. Dat is simpel. Daarom is het slim om meubels aan te schaffen waar je meerdere dingen aan kan doen. Investeer bijvoorbeeld in een tafel waar je aan kan eten, maar waar je ook lekker met je laptopje kan studeren. Op deze manier bespaar je al heel veel ruimte. 

Koop een bed met lades, op deze manier kan je heel veel spullen kwijt en de ruimte was je toch al kwijt omdat je bed er toch komt te staan. Koop ook een mooie spiegel. Door die neer te zeggen krijg je een ruimtelijker gevoel. En het is natuurlijk altijd fijn om te weten hoe je eruit ziet voordat je de deur uit gaat. 

Is je kamer hoog genoeg voor een hoogslaper? Dan heb je geluk! Op deze manier kan je de ruimte onder je bed weer gebruiken als zithoek of bureau. En soms ziet het er nog heel gezellig uit ook. 

Pimp je eigen meubels

Het studentenleven is duur. Heel duur en de schuld, die studenten tegenwoordig opbouwen helpt daar niet aan mee. Let daarom een beetje op. Opletten is ook echt nodig bij het kopen van meubels voor je kamer. Meubels zijn duur, maar als je een beetje goed zoekt kan je vaak tweedehands hele leuke dingen vinden. En is het niet helemaal jouw kleur, geen probleem! Een pot verf is goedkoper dan een gloednieuwe tafel en het is nog leuk om je eigen meubeltjes op te knappen ook. Durf ook zeker aan de mensen in jouw omgeving te vragen of ze misschien nog iets hebben staan wat jij kan gebruiken. 

Less is more! 

Een kamer die niet zo groot is ziet er het beste uit als alles netjes en overzichtelijk is ingericht. Je wilt dat je kamer rust uitstraalt. Dus als je heel veel spullen hebt is het misschien een idee om eens uit te zoeken welke spullen je graag in de kamer wilt hebben en welke spullen je niet wilt wegdoen, maar ook niet elke dag nodig hebt. Je zou een opslagruimte kunnen huren voor je overige spullen. Deze hoeft niet groot te zijn en ook zeker niet duur. Een opslag huren is vaak goedkoper dan een grotere kamer. En zo hou je jouw kamer lekker rustig en overzichtelijk. Bij Opslagman kan je al een opslagruimte voor korte of langere tijd een opslagruimte huren in Diemen, Utrecht, Veenendaal of Amerongen. Je hebt dagelijks door middel van een persoonlijke toegangscode dagelijks toegang tot je spullen tussen 06:00 – 23:00 uur. Ideaal dus! 

Offerte aanvragen

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.