Top

Tips voor het opruimen van uw zolder

Zolder opruimen

De zolder is typisch zo’n plek waar rommel zich snel opstapelt. Veel mensen gebruiken de zolder namelijk met name om overtollige spullen neer te zetten en daarna weer zo snel mogelijk te verlaten. Zonde, want de zolder kan juist een nuttige plek zijn waar u veel spullen op een overzichtelijke manier kwijt kunt. Daarnaast kunt u de zolder gebruiken als hobby- of logeerkamer.

Zolder opruimen, waar beginnen

Wilt u uw zolder opnieuw indelen en reorganiseren? Gebruik dan deze drie handige tips. Met onderstaande tips wordt het opruimen van de zolder een makkie!

1. Maak drie stapels

De zolder opruimen kunt u het beste in kleine stapjes doen. Begin bijvoorbeeld met één kast. Zet voor elke kast drie kratten of dozen neer. De eerste stapel is voor spullen die u wilt bewaren. De tweede stapel is voor spullen die u wilt weggeven. De derde stapel is voor spullen die u gaat weggooien. Op deze manier creëert u snel overzicht in de rommel. Breng de spullen die u wilt weggeven direct naar de Kringloop, terwijl u de spullen die u wilt weggooien naar de stort brengt. Zo voorkomt u dat ze alsnog op een grote berg op de zolder blijven liggen. De spullen die u wilt bewaren kunt u eventueel sorteren. De spullen die u veel gebruikt, houdt u bij de hand. Spullen die u maar weinig gebruikt, zoals uw wintersportartikelen of de kampeeruitrusting, kunt u eventueel ook onderbrengen in een storage box. Op deze manier lost u ruimtegebrek thuis snel en efficiënt op.

2. Creëer overzicht

De spullen die u wilt bewaren kunt u opbergen per categorie. Zo vindt u straks nog sneller en makkelijker de spullen die u zoekt. Deel bijvoorbeeld een kast in met hobbyspullen of bewaar alle winterkleding bij elkaar. Zorg er voor dat u alle dozen en bakken voorziet van een label. Zo ziet u direct wat waar ligt. Hoe specifieker u labelt, hoe handiger dit systeem in de praktijk zal zijn. Schrijf op het label bijvoorbeeld direct van wie de winterkleding is. Zorg er voor dat alles netjes en overzichtelijk opgeruimd wordt. Dit creëert niet alleen orde in de chaos, maar zorgt er ook voor dat u ruimte creëert. Wedden dat u uw winterjas en handschoenen dit seizoen binnen no time gevonden hebt?

3. Zorg voor voldoende opbergruimte

Of u uw zolder nu wilt opruimen of wilt gaan gebruiken voor een ander doeleinde: zorg dat u over voldoende opbergruimte beschikt. Zo staan kasten en opbergrekken een stuk netter dan losse dozen. Heeft u alsnog te weinig ruimte? Dan kan het huren van een externe opslagruimte een oplossing zijn. Bij Opslagman huurt u een veilige en goed geconditioneerde opslag voor al uw spullen. U heeft dagelijks toegang tot de opslagruimte met de toegangscode en het persoonlijke slot. Het huren van een opslagruimte bij Opslagman doet u snel, eenvoudig en tegen een scherpe prijs online. Opslagman beschikt over opslagruimtes in Amsterdam, Amerongen, Almere, Diemen, Utrecht, Veenendaal en Zoetermeer. Zo vindt u altijd een opslag bij u in de buurt!

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.