★★★★★★★★★★9,2 van 10 op basis van 237 beoordelingen bij Feedback Company

Tuin winterklaar maken

De dagen worden weer korter en het weer onstuimiger. Kunnen we dan nog wat doen in de tuin? Jawel! Er zijn nog genoeg herfstklusjes, waarmee je je tuin helemaal klaar maakt voor de winter. Kies je een moment dat het lekker droog is en er nog een zacht zonnetje schijnt, dan maak je er bovendien een gezellige middag van.

Tuin bladvrij

De tijd dat we de tuinen helemaal bladvrij de winter in lieten gaan, is eigenlijk wel voorbij. Afgevallen blad van bomen en struiken kun je gerust in de borders laten liggen. Want dit verteert niet alleen tot voedsel voor alle planten en nuttige insecten, het beschermt plantenstengels ook tegen invriezen en de allerkleinste dieren kunnen er ook nog schuilplekjes in vinden. Houd je terras en tuinpaden wel bladvrij en haal ook de blaadjes weg van het gazon. Dit veroorzaakt namelijk lelijke bruine plekken. En schep ze ook weg uit de vijver om vertroebeling van het water te voorkomen.

Opknapbeurt

De herfst is ook een goed moment om kritisch te kijken naar je tuin en zaken te herstellen. Dat loszittende schuttingpaneel waar je je al de hele zomer aan ergert? Zet het vast. Monteer eindelijk dat extra slot op je poort en neem de tijd om je tuinmeubels en gereedschap schoon te maken.

Opbergen

Alles wat je aan tuinmeubilair de winter buiten laat staan, ziet er in het voorjaar vaak niet zo fraai meer uit. Ze gaan echt veel langer mee als je dat allemaal in de wintermaanden binnen zet. Net als de barbecue en de plastic zandbak en schommels van de kinderen. Berg dus alles op in de schuur of in de garage. Heb je daar echt geen plek meer? Dan kun je ook externe opslagruimte huren, bijvoorbeeld via de Opslagman. Wij hebben vestigingen in Diemen, Utrecht, Veenendaal en Amerongen. Het is online zo geregeld en je kunt de ruimtes direct en zonder kosten weer opzeggen als je al je tuinspullen weer de tuin in haalt. Ideaal!

Onze klantervaringen

Goedkope ophaalservice

Met de service van Opslagman kunt u verhuizen zonder zorgen. Wij bieden een complete ophaalservice. Zo zijn er verhuisdekens, spanbanden, gereedschap en rollend materiaal in de bakwagen aanwezig. Eenmaal op locatie bij Amerongen, Veenendaal, Utrecht of onze nieuwe vestiging Diemen (nabij Amsterdam) kan er kosteloos gebruik worden gemaakt van de interne transportmiddelen

Onze ophaalservice
Huren van een opslagruimte doe je bij Opslagman.nl!

De voordelen & service