Top

Verhuizing? Goed om te weten bij het inpakken van verhuisdozen

Tips bij het inpakken van verhuisdozen

Inpakken van verhuisdozen verdient uw aandacht wanneer u uw dierbare spullen na uw verhuizing weer graag onbeschadigd op hun plek zet in uw nieuwe huis. In dit blogartikel volgen daarom enkele eenvoudige tips die u kunt toepassen wanneer u uw spullen (tijdelijk) onderbrengt in een opslagruimte van Opslagman. Kiest u voor onze nieuwe vestiging in Utrecht? Of toch liever voor Amerongen, Veenendaal of Diemen?

Tips bij het inpakken van verhuisdozen

Of u nu uw eigen verhuizing onder handen neemt of professionele verhuizers inhuurt, bij het inpakken van verhuisdozen is het goed om te weten dat u zwaardere items het best kunt vervoeren in kleinere dozen en lichtere items juist in grotere dozen. Dit maakt het gebruik veel gemakkelijker en verkleint de kans op beschadiging. U zult ook willen dat alle beschikbare ruimte in de verhuisdozen gebruikt wordt, waardoor er zo min mogelijk lege ruimte in de dozen ontstaat. Een van de grootste klachten onder verhuizers zijn ongebalanceerde dozen die de kans op schade en ook op letsel aan de verhuizer (of uzelf wanneer u besluit uw eigen verhuizing te organiseren) verhoogt. Door de extra ruimte op te vullen met bijvoorbeeld kleding of pakpapier wordt de doos veel minder belastend.
Vergeet niet dat wanneer u begint met het inpakken van uw spullen in verhuisdozen voor uw verhuizing, en u deze spullen niet voldoende opvult, deze gegarandeerd zullen verschuiven in de doos. En nog een keer wanneer u ze weer uit de opslagruimte haalt om ze vervolgens op hun plek te zetten in uw nieuwe huis. Naast goed opvullen is goed dichtplakken van verhuisdozen van belang.

Verhuizing van glaswerk en serviesgoed? Goed inpakken in verhuisdozen

Bij een verhuizing moeten ook breekbare voorwerpen zoals serviesgoed en glas is het inpakken in verhuisdozen een secuur klusje. Dat kan nogal lastig zijn zonder ervaring. Als u uw delicate voorwerpen verpakt, pakt u elk voorwerp apart in pakpapier in. Vervolgens bundelt u vijf of zes voorwerpen samen met nog meer papier. Door items gebundeld te houden, vermindert u de kans dat er iets kapot gaat. Gebruik ook nu weer veel inpakpapier om extra ruimte in de doos boven of onder uw serviesgoed op te vullen, zodat deze tijdens het transport niet kan verschuiven.
Voor andere waardevolle voorwerpen, zoals tv, foto’s en schilderijen, is het advies een speciale verpakkingsdoos te gebruiken en geen verhuisdoos. Een die specifiek is voor het voorwerp om bescherming te bieden. Dit zijn slechts een paar kleine tips die u grote kopzorgen kunnen besparen wanneer u deze toepast!

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.