Top

Wonen in een kleine woning

Klein wonen

Ben je eerstejaars student en ben je het reizen al bui naar de stad waar je studeert? Ben je van plan om op kamers te gaan of geef je de voorkeur aan je eigen plekje? Hoe dan ook zul je mogelijk niet al je spullen kunnen onderbrengen als je een nieuw stekkie hebt gevonden. Toch is klein wonen heel goed mogelijk zolang je de ruimte maar functioneel gebruikt. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips.

Klein wonen is helemaal van nu

Klein wonen is hip, maar kan zeker een uitdaging zijn. Met name nu de krapte op de woningmarkt nog steeds toeneemt in veel grote(re) steden zoals in Utrecht, Amsterdam en de verdere Randstad.

Toch kan klein wonen helemaal in stijl, dat bewijzen veel meubelzaken die multifunctionele meubels aanbieden en inspiratie aanbieden om juist klein(er) te wonen.

Kleur is een bepalende factor

Als je klein woont, is het slim om na te denken wat voor kleur je je muren meegeeft. Kleur kan ervoor zorgen dat de ruimte groter lijkt. Dat hoeft dus niet perse wit of een lichte kleur te zijn. Ook een donkere kleur kan zorgen voor een ruimtelijke effect. Denk bijvoorbeeld aan donkerblauw voor je muren. Verf vanaf de grond 10 centimeter naar boven en vanaf je plafond 10 centimeter naar beneden alles strak wit. Op die manier creëer je een rand, die ervoor zorgt dat de ruimte groter oogt.

Hoge plafonds? Gebruik die ruimte!

Woon je in een kleine studio of kamer, maar beschik je wel over veel ruimte in de hoogte, bijvoorbeeld omdat je in een herenhuis woont? Gebruik die ruimte dan functioneel! Kies voor een opklapbed, bedkast of een hoogslaper. Of kiest voor hoge smalle meubels.

Kies voor functionele meubels

Als je klein woont, hoef je niet perse kleine meubels aan te schaffen. Dat maakt in veel gevallen juist een rommelige indruk. Kies dus liever voor een paar grote multifunctionele meubels. Denk aan een keukentafel die je ook kunt gebruiken als werkblad. Schaf een bank aan met opbergruimte onder de zitting of een slaapbank die je ook als bed kunt gebruiken.

Denk buiten de lijntjes

Misschien heb je een keuken met veel kasten, maar ben je helemaal geen keukenprinses. Of heb je een wasbak met opbergkasten, maar helemaal niet zoveel badspullen. In dat geval kun je hier ook hele andere spullen opbergen (kleding, hobbyspullen, wat dan ook).

Alsnog te weinig ruimte? Tijdelijk je spullen opslaan bij Opslagman is een voordelige en slimme keuze. Dan heb je eerst rustig de tijd om je woning in te richten en je later te bekommeren om de spullen die je nu niet nodig hebt. Besluit later of je de spullen in je opslag wilt houden of dat ze weg kunnen.

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.