Top

Handige tips voor de opslag van uw piano

Piano

Bent u de trotse bezitter van een piano, maar staat u op het punt om te gaan verhuizen of verbouwen? Of heeft u om een andere reden (tijdelijk) geen ruimte voor de vleugel? Dan kunt u uw piano natuurlijk verkopen of bij vrienden stallen. Een andere oplossing is om uw piano naar een opslag te brengen. Zo weet u zeker dat uw instrument veilig en droog staat opgeslagen. In dit blog zetten we de belangrijkste zaken op een rijtje voor als u uw piano voor langere tijd ergens wilt onderbrengen.

Bereid uw piano voor op opslag

Piano’s zijn waardevolle instrumenten. Het is bovendien belangrijk om uw piano zorgvuldig te behandelen zodat hij zijn waarde en mooie geluid behoudt. Om deze reden hebben we een aantal tips verzameld waardoor u uw piano onder de beste condities kunt opslaan.

 • Meet de piano op en houd rekening met de afmetingen van de piano als u op zoek gaat naar een geschikte opslagruimte.
 • Kies voor een klimaat gereguleerde box. Vocht en temperatuur kunnen een nadelig effect hebben op de piano.
 • Maak de piano schoon met een vochtige doek om vuil en stof te verwijderen voordat u hem naar de opslagruimte brengt. Maak de piano vervolgens goed droog met een zachte doek. Sla de toetsen hierbij niet over.
 • Wikkel eventueel een doek om de piano om krassen en andere beschadigingen te voorkomen.
 • Stal de piano altijd met beide benen op de vloer. Zet de piano nooit rechtop.
 • Breng regelmatig een bezoek aan de opslagruimte om de temperatuur, stofontwikkeling en luchtvochtigheid te controleren.
 • Huur ervaren verhuizers in om de piano van en naar de opslagruimte te brengen. Zo voorkomt u schade en andere problemen.

Maak de piano speelklaar

Heeft u de piano weer in huis geplaatst? Maak hem dan opnieuw schoon (vergeet de toetsen niet!). Tijdens het schoonmaken kunt u de piano direct inspecteren op eventuele beschadigingen. Het kan voorkomen dat de piano uit toon is door temperatuurverschillen. Zelfs als de temperatuur gereguleerd is in de opslagruimte kan dit gebeuren. Het is daarom verstandig om de piano opnieuw te stemmen. Wacht hier een aantal weken mee, zodat de piano de tijd krijgt om te wennen aan de nieuwe locatie en temperatuur.

Zoek een opslagruimte bij u in de buurt

Bent u op zoek naar een geschikte opslagruimte voor de piano? Bij Opslagman bent u aan het juiste adres. Bij ons huurt u snel en eenvoudig een opslag voor uw vleugel. Uw spullen staan bij ons gegarandeerd veilig, vochtvrij en onder de beste condities. Dankzij het persoonlijke slot en toegangscode heeft u dagelijks toegang tot uw vleugel. Huur online een opslagruimte tegen de beste prijs in Almere, Amerongen, Amsterdam, Diemen, Utrecht, Veenendaal of Zoetermeer. In onze vestigingen Almere, Amsterdam, Utrecht en Zoetermeer kunt u uw piano opslaan. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Kom dan langs op onze locatie of neem vrijblijvend contact op met het team van Opslagman.

Onze vestigingen

Onze vestigingen

Kies een vestiging voor meer informatie, een prijsoverzicht of boekingen.


Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 1. 1

  Kies een vestiging

  Opslagman heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Almere, Zoetermeer, Veenendaal en Amerongen.

 2. 2

  Boek online

  Kies de opslagruimte, vul de gegevens in, en betaal de eerste termijn met iDeal of per factuur.

 3. 3

  Gebruik direct

  U krijgt een persoonlijke portal voor uw toegangscode en boxnummer.

Ophaalservice

Ophaalservice

Met onze ophaalservice kunt u verhuizen zonder zorgen.

Lees meer
Klantervaringen

Klantervaringen

 • Michel Gerrits ★★★★★

  Alles keurig geregeld en geen problemen. Aanrader voor mensen die een opslagbox zoeken.

 • A.A.M. Kusse ★★★★★

  Via de website geregeld, vooraf bezichtigd. Werkte uitstekend. Geen verborgen kosten.

 • Marloes ★★★★★

  Superfijn. Schone ruime opberghokken. Goede service. Staan mooie karren die je kunt gebruiken om je spul te verplaatsen. Goed werkende goederenlift.

 • J.M. Methors ★★★★★

  Prettig geholpen en bij vragen staan ze gelijk voor je klaar. Box goed toegankelijk en paden netjes.

 • Sammy-Jo L. ★★★★★

  Fantastisch! Super efficiënt en netjes. Alles online te regelen, zelfstandige toegang, gemakkelijke karren beschikbaar voor vervoer van grotere spullen.